keskiviikkona, tammikuuta 17, 2007

Mikäs tässä nyt?

Vaihtelee mielialat, noin vaihteex. Tänään on ollut ehdotonta kevätpörriäistä ilmapiirissä. Tarvis saada jotain pörinää ja äkkiä. Jotain ihqdaah ja tasokasta. Huom, kyseessä on ainoastaan tämän päivän fiilis, huomenna vihaan taas ihmiskuntaa.

Rumpali tuli porttikongissa vastaan. Huaa. Se on niin sellanen.

Ajatus harhaili silläviisiin, että mä lähden nyt töistä.

maanantaina, tammikuuta 15, 2007

Äh

Olen itkeskellyt. Väsyttää niin saatanasti. Joulukuinen pahanteko puskee pintaan, vaikka sitä tumppaa syvemmälle. Joojoo, tunnen psyyken(i) ja tiedän, että siellä se odottaa. Raipatijoopati.

Ihmiset väsyttävät. Petyn aina vaan. Haluan lakata haluamasta. Tahdon täysin omaehtoiseksi. Mitään ei kukaan ole juuri nyt tehnyt, sen kummempaa. Ovat vaan omia itsejään. Tilantäytettä. Itsekkäitä, laiskoja paskoja. Ennenkaikkea itsekkäitä. Kiipijöitä.

Mun pään sisällä on yhtä rumaa, kuin ulkona. Tairan kattoo Huippikset. Sommoro.

lauantaina, tammikuuta 13, 2007

Siirtomaarouvat ip-kahvilla

Kävin eilen pitkästä piiitkästä aikaa keikalla, tuolla noin ytimessä. Siellä oli duunikaverin bändi lämppärinä ja piti päästä katsomaan, kun se takoo rumpua. Ooh, takoi kyllä hyvin. Vahinko, että mä olen kolmekymppinen vanharouva ja se on 80-luvulla syntynyt pieni herkku (ovulaatio taas käsillä, näemmä). En rupea sellaisia vokottelemaan.

Anyväy. Ajan kalvakka hammas on jossain kohtaa kauhonut maan jalkojen alta. Muut paikalla olleet olivat syntyneet eilen, tai korkeintaan toissapäivänä. Pieniä poikalapsia ja tyttölapsia ryysti kaliaa ja väkijuomia ihan pipona. Siellä oli lavan edessä pari kisua, jotka olivat ehkä 12-vuotiaita. Me istuimme varjoissa korokkeella ja nyökimme hyväksyen, kun herkku rummutti. Kolonialistirouvat kaffella. Väliin haukotus ja bussiaikatauluja. Ja tiiättekö mitä? Se oli ihan oikein! Minä tykkään iästäni, ihan yhtäkkiä. Ei tarvii reuhtoa turhaan.

Tänään kävin itsekin rummuttamassa ja boy oh boy, se vaan on niin jumalauta siistiä. Sitten hiipparoin tubella keskustaan ja rintsikkakauppaan. Olin kopissa 40 minuuttia passattavana ja sitten panin parisataa haisemaan. On kivaa ja mukavaa olla aikuinen. Töistä irtoaa sen verran hillova, että saa ostaa laatua.

Joo. Nyt tulikin vähän etova olo. Aikuinen olo.

Menen sohvaan makaamaan.

Edit heti perään:

Ai niin, piti sanomani. Mua sieppaa jonniinverran syrämestä aina, kun näen A.W. Yrjänän maitopurkkirunon. Siis tämän "kun se avaa silmät näet avaruuden, kun se nostaa hännän ja pieraisee kuulet muinaisuuden kaiun". On siinä kaveri taas nauranut matkalla pankkiin. Jumalauta.

Minä kans.




Sonjuskan lehmäruno


Muu-uu ammuu

Sieraimesta lämmin henkäys

Prööt





Se olis 5000 euroa, kiitos.

perjantaina, tammikuuta 12, 2007

Jorinaa ja pieni raivo

Aivan tavallista perjantai-iltaa kaikille.

Minulle ei kuulu mitään. Aloitin taas joogan. Se on siitä harvinainen urheilulaji, että ainakin alussa naiset pesevät miehet kuusnolla. On ihan oikein, että on edes yksi liikuntasali, jossa äijät eivät pysty pullistelemaan. Kaikella rakkauvella!

Semmosta. Ei mulla ole elämää. Kotiuutimia sen verran, että koneellinen ilmanvaihto nyppii jo tosissaan. Olkkarin rööri puhaltaa yhtä kovaa, kuin mun hiustenkuivaajani kakkosasennossa. Järjetöntä. Silmät ovat santapaperia, Ufoxista huolimatta. Työnnän sinne kohta jonkun raadon, että vinkka tyrehtyy.

Kamat vienyttä ja muutoinkin väkivaltaa käyttänyttä rosvoa ei ole saatu kiikkiin. Se paska ehti puolessa päivässä soitella mun puhkalla Marokkoon, Portugaliin, Ranskaan ja Espanjaan. Saatanan sieluton kusipää. Toivottavasti tyyny on hyvin. Vakuutusyhtiölle lähtee nelisivuinen lista viedyistä tavaroista, arvo noin 1100 euroa. Siihen piälle vielä lukon sarjoitus, oven avaus, fillarin lukon murtaminen ja uusi lukko, niin päästään tonniviiteensataan. Halpaa ko saippua.

Lähren nyt kotio. Kaikesta huolimatta kivutonta viikoloppua kaikille säätyyn katsomatta. Kohtahan se on jo juhannus.

keskiviikkona, tammikuuta 03, 2007

Avaa tietska ja aivot nollautuu

Lupasin itselleni blogimerkinnän ja sen myös teen. Kirjoituskyky on taas vaihteeksi kadonnut ja pää ruksuttaa pelkkää blankoa. Mutku lupasin.

Joulu meni perinteitä kumartaen. Viime vuosi autuaasti unehtuneeni juna kohti alkukotoa ja vanha raita soimaan. Jatkuvaa vittuilua hyvistä unenlahjoista, näennäistä harmoniaa ja pakollinen joulupöydän ärähdys. Kiljoona kiljoonaa tsiljoonaa riljoonaa lappua: ensi jouluna omilla ehdoilla! Aina on pakko mennä sinne taantumaan ja itkemään konvehtirasiaan. Olin vielä ostanut ciljoona lahjaa kaikille. No, koira oli musmus ja käveli hassusti uusilla kengillä, siskon kanssa riekuttiin ja laulettiin (kunnes Tyrangi tuli ärähtämään siitäkin perkele ja yritti pakottaa kuuntelemaan keskiaikaista cembalomusaa), tädin luona oli rauhaa ja ja ja ei muuta.

Uusivuosi meni porvaristyyliin Esboses ja huipentui siihen, kun emäntä luki marttakirjasta keittiön pakollisia välineitä ja ainehia ja me vastattiin "on" tai "ei" sen mukaan, oliko vaiko ei. Sitä ennen yritin tarmokkaasti heiluttaa tähtisadetikkua ja pitää samaan aikaan toisessa kädessä skumppalasia, mutta takille meni. Lähti kädet kapelimestariliikkeeseen saman tien! Ha!

Olen helpottunut siitä, että viime vuosi on ohi. Meni tämä miten meni, mutta edellinen oli monella tapaa lähes kohtuuttoman raskas. Tulee vaikka paskaa, mutta tuleepa uutta paskaa. Kaikenlaiset meemoset täällä pyörivät ja teenpä itsekin nyt keskiviikon kunniaksi sellaisen.

1. Mihin edellinen suhteesi kariutui?

Minen edes tiedä mikä edellinen suhde! Jotain on jossain viritelty viimeksi vuosi sitten. Eikä se kariutunut, koska ei ehtinyt edes alkaa.

2.Koska viimeksi poistit karvoja vartaloltasi.

Tänään? Eilen? Lähimuisti katkoo. Suhteeni karvanpoistoon on ambivalentti. Ärsyttää.

3. Mitä teit klo 8 tänä aamuna?

Hieroin vartalooni voidetta ja kiroilin. Se on mukavaa se!

4. Oletko hyvä matematiikassa.

Arkimatikassa kenties. Muuten en. Eli en.

5.Mitä muistat omasta vanhojen päivästä?

Olo oli pönkkö, koska lainakaavun alla oli korsetti. Pönötettiin etiäpäin liikuntasalin parketilla. Illalla pihtailin safkan kanssa ja keskityin nesteisiin. Tyypillistä nuorelle minulle.

6. Onko kukaan sukulaisistasi tai esi-isistäsi kuuluisa?

Mikä lasketaan?? Mun tätini on kylillä kuuluisa leuhkuudestaan.

7. Oletko ottanut opintolainaa?

Olen ja palijon. Kyllä kannatti, not.

8. Mitä posteljooni toi viimeksi?

Viisi aikakauslehteä (korporaatiolahjuksia). Ja posteljooni kiittää.

9. Montako erilaista juomaa olet juonut tänään?

Vettä, kahvia, kaukauta. Laskisin, että kolmea!

10. Jätätkö puhelinvastaajaan viestejä?

Fifty-fifty.

11. Kenelle menetit konserttineitsyytesi?

No mikä lasketaan, siinäpä se. Ehkä itselleni, koska soitin konserttilavalla "Uinu paju pienoinen" aika pienoisena. Tai sit Pääkkösille. Tai New Kids on the Blockille.

12. Kirjoittaisitko hiekkarannalla nimesi hiekkaan?

Ehkä.. (mysteerio)

13. Mikä on kivuliain toimenpide, jota olet joutunut kokemaan hammaslääkärissä?

No se nöyrtyminen, kun lääkäri rullasi pois ja jouduin pyytää sen takas kun sai puuduttaa.

14. Mitä löytyy kotisi takaovelta?

Onko parvekkeenovi takaovi? Sieltä löytyy se parveke ja surullinen terassikaluste, joka ei houkuta kesäpäivän viettoon.

15. Onko suunnitelmia perjantai-illalle?

Ei oo!

16. Pidätkö siitä, millaiseksi merivesi tekee hiuksesi?

Mulla ei ole suhdetta tähän asiaan.

17. Söisitkö yksin juhlapussillisen sipsejä?

En kai, kerran kaapissa on enkä syö.

18. Oletko koskaan käynyt planetaariossa?

Ehkä.. (mysteerio)

19. Käytätkö kylpypyyhettä useammin kuin kerran, ennen kuin se menee pyykkiin.

No raja se pakkoneuroosillakin: käytän.

20. Mainitse muutama asia, joka saa sinut innostumaan.

Musiikki, usein etenkin yhdistettynä etenevään liikkeeseen. Musiikki jota itse tuottaa. Huvipuistot. Uima-altaat. Soittimet joita saa kokeilla.

21. Nimeä lempivanukkaasi.

Semmottonen, jossa on päällä ruskeeta ja alla valkeeta. Tai kaakao, jota voi lohkoa.

22.Kuvaile avaimenperääsi.

Ketju.

23. Missä säilytät kolikoitasi?

Kolikkopurkissa.

24.Koska viimeksi puhuit suuren yleisön edessä?

Emmuista ja mikä lasketaan. Ny iski vässy.

25. Millaisen talvitakin omistat?

Huonon, joka kerää sähköä ja jonka takia en koske metalliin talvella. Ja jonka vuoressa muinoin seikkaili useita sytkäreitä.

26. Millainen sää oli lakkiaispäivänäsi?

Järkky helle. 32 astetta. Kaadoin Torvessa lakkiin vettä ja laitoin päähän. Hetken se helpotti.

Deletoin vahingossa viimeisen. Tsroi. Nyt menen maate tai jääkaapille, seuraava minuutti sen osoittaa.

Onnellista uutta vuotta teille kaikille, jotka roikutte vielä mukana tahdissa päivitys kahdessa kuussa. Tästä noustaan tai laskeudutaan. Muistakaa, että kuuttiaika on taas käsillä. Pidetään kaiteista siis kaksin käsin.