torstaina, tammikuuta 19, 2006

Lyhyestä veisu kaunein

Äsken tupakalla seisoessani jalkani jäätyi maahan kiinni. Onko tämä ihmisen elämää, kysyn vain. Erään vanhan tuttavani mukaan siedettävästä on siirrytty epäinhimilliseen silloin, kun räpäyttäessä silmäripset jäätyvät toisiinsa kiinni.

Dj-setti pulkassa. Asiakaspalaverissa flirttailin törkeästi erään vanhemman insinöörin (!) kanssa. Ihme meininkiä.

Juhlavaatteet pesemättä, kulmat nyppimättä, lahja paketoimatta, kortti askartelematta, tiskit tiskaamatta, yöunet nukkumatta. Mättä / matta, siinä eloni soundi.

Tämä on 50. postaus. Nopeasti ajateltuna luku muuntui mielessäni puoleksi vuosisadaksi: pitääpä kirjoittaa puolivuosisataispostaus. No juu, ei sentään.

Nyt tukka putkelle ja tukkuun. Tuk-tuk, juhlajuna puksuttaa.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Jumpe! En tiennytkään että jalka voi jäätyä maahan tupakoidessa.

Aloin miettiä, miten moinen voisi olla mahdollista. Mieleen tuli kaksi hieman erilaista skenaariota.

Ensimmäinen ja triviaalimpi tapahtumaketju on sellainen, että satut vain jossain vaiheessa astumaan jonkin märän päälle tai sitten märällä kengällä jäähän... jolloin jäätyminen tapahtuu aika itsestäänselvästi.

Toinen tapa onkin hieman epätodennäköisempi. Jään sulamispiste alenee sen mukaan kun jään sisäinen paine kasvaa. Jos siis jään ja kengän välinen paine ylittää jossain tupakoinnin vaiheessa rajan, jossa jää pääsee sulamaan alentuneen sulamispisteen takia ja sitten jäätymään paineen vähetessä, kuvaamasi tapahtuma voi päästä syntymään. Käytännössä tämä edellyttää sangen optimaaliset lumiolosuhteet ja varsin pienipinta-alaiset kengät, esimerkiksi korkokengät tai mitä niitä nyt on.

Mulla jäätyy tupakalla yleensä näpit näillä pakkasilla...

9:47 ip.  
Blogger Sonjuska said...

Hmm. Mä kyllä luulen, että se meni näin: mä olen niin kuuma misukka, että jalkani sulattivat maan. Sen jälkeen kengän ja maan väliin pääsi virtamaan kylmä ilmamassa joka jäädytti popon routaan.

Juu. Niin sen täytyi mennä.

9:42 ap.  
Blogger Gaia said...

No siis niiqu TODELLAKI. Niin sen täytyi mennä. Aivan yksinkertaista fysiikkaa. Mullaki jäätyis kenkä kiinni, jos kävisin tupakalla.

10:28 ap.  
Blogger Sonjuska said...

Aivan. Ja rispet jäätyy toisiinsa kiinni, koska tää maailma ei pysty handlaamaan mun silmieni kauneutta. Yep.

11:31 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home