maanantaina, joulukuuta 19, 2005

Pienen pieni veturi, aamulla kerran

Le week-end. Annoin kiskojen kuljettaa itseni alkukotoon ja passasin tsadin pöhinät. Sisäpiirin pikkujoulut jätin väliin, koska olen näissä kekkereissä vasta niin nuori taimi. Ensin täytyy harjoitella hieman turnauskestävyyttä.

En pidä busseista joten suosin rautateitä. Linja-autoissa ei ole mahdollisuutta haahuilla tai tupakoida. IC:n ravintolavaunussa jäin jälleen kerran tuijottamaan sitä omituista kuusisormista ripaa. Tämäkin mysteeri on varmaan selitetty jossain internjeetin keskustelupalstalla, mutten minä muista/tiedä/tajua onko kyseessä inhimillinen virhe vai suunnittelijan yksityinen vitsi. Ovenrivan kädellä on kuusi sormea. Ja ravintolavaunun kuusisorminen Ripa kuulostaa joltain myyttiseltä Quasimodomaiselta hahmolta.

Ripa ilmestyy Helsinki-Iisalmi -välisille yhteyksille aina aamuyön tunteina juomaan keskikaljaa ja kertomaan samaa surullista saagaa siitä kuinka 90-luvun lamavuodet niittivät satoa Ripan työpaikalla ja lähipiirissä. Perheestään Ripa ei puhu. Koskaan. Jossain vaiheessa, ryyppykaverin käydessä toiletissa, Ripa vain.. katoaa. Outoa on, että silminnäkijät vannovat jutelleensa kuusisormisen miehen kanssa samana yönä sekä Riihimäen rautatieaseman baarissa että Penodolinossa lähellä Oulua.

Böö.

Lähteepä jouhevasti lapasesta. Mainitsemani piti IC-junien laajakuvavessoista. Niistä elektronisin lukoin varustetuista liukuovihuusseista. Pahin painajaiseni on, että uskaltaudun toimittamaan tyttöjen juttuja sinne niin ja lukko avaa itse itsensä. Ovi aukeaa kiusallisen hitaasti ja jonollinen hätäisiä saa ns. silmäntäyden sitä itseään. Oveahan ei voi pysäyttää ennenkuin se on avautunut kokonaan eikä vauhtia voi mitenkään nopeuttaa. Voi vain haroa housua jalkaan samaan aikaan, kun klenkkaa ovelle rempomaan kahvaa - turhaan. Siskoni verkkokalvoille on iäksi painunut kuva konduktöörin valkoisesta takapuolesta. En tunnusta kateutta.

Kotona käynnissä olivat toto-orgiat. Alkukodossa näkyy siis toto-tv. Sieltä tulee totoa non-stop. Voi totota, levähtää ja totota vähän lisää. Ja mehän totottiin. Pistin euron sekä Texas Odusogalle että Saanan Pojalle ja kaik mänt. Naapurin Jokke karjui kovaan ääneen, kun hänen veikkauksensa ensin voitti ja sitten diskattiin.

Kotona on hyvä käydä ja sieltä on hyvä tulla pian pois. Kaikella rakkaudella.

2 Comments:

Blogger Timo-Pekka said...

Suunnittelija on tarkoituksella laittanut ne kuusi sormea. Matkaan-lehdessä asiaa on joskus selostettu, kuten netissäkin.

Ja liukuovivessat ovat aika kammottavia ja kaksikerrosvaunut kolhoja. Anteeksi nyt vaan hieno ja kaiken modernisoiva VR.

Tuolta Saaran blogin kautta päädyin näitä asioita päivittelemään.

6:26 ip.  
Blogger Sonjuska said...

Aivan, aivan. Mutta miksi? No, voinen ottaa yhteyttä veeärrään ellen saa yöllä unta.

Kiva, että tulit päivittelemään. Tule uudestaankin.

9:56 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home